玩野題

第一題:
你正在參加賽跑, 幾經辛苦, 你終於超前第二位的健兒, 你現在是第幾位?...
Answer:
如果你答第一, 你就完全錯啦!!!如果你超前原本第二的人, 你便取代他的位置, 即是第二...

第二題: 唔可以用多過第一題o既時間, 要快!!!
如果你跑呀跑, 超前最尾o個個, 而家你第幾?...
Answer:
尾二, 你又錯啦!!! 你又點可能超前最尾o個個人, 佢都係最尾咯...咁你仲點會響佢後面?...係咪開始覺得自己有 d 豬丙呢......

第三題:
數學心算題...
唔准用紙, 筆或計數機, 只可以心算...
1000 加上 40 ...
得未...
再加 1000 ... 再加 30...
加多 1000... 又再加 20...
而家再加多 1000... 再加 10...
總和係幾多?...
Answer:
5000??? 唉...又錯啦... 搵個計數機 check 下啦...... 4100 先o岩呀...比埋最後一次機會你!...

第四題, 英文題:
Mary's father has five daughters: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4.
Nono.
What is the name of the fifth daughter?
Answer:
of course her name is mary...

gq3b10 發表於 2006-12-30 20:48:03

想唔到

我陣係啱左後面個兩題

肥權 發表於 2006-12-31 11:37:58

ans1:2
ans2:尾2
ans3:4100
ans wt is the name

banana1012 發表於 2006-12-31 11:48:20

ans1:2
ans2:點跑過最尾個個啊..
ans3:4100
ans4:Mary

〥羽〥 發表於 2008-11-11 11:20:18

過左最尾個個咪第一囉!!快佢2個圈!!

DNDDY 發表於 2008-11-13 21:56:56

念唔到呀
頁: [1]
查看完整版本: 玩野題