二十題經典IQ題

1.如果董建華,梁錦松,梁愛詩三個人同時跌左落水,邊個有得救?

2.如果你生出來的兒子只有一隻右手,你會怎麼辦?

3.警察伯伯靠什麼食飯?

4.有一架車,時速最高二百公里,車主個名叫阿Rose,司機個名叫阿Jack, What is thename of the car,架車叫嘜名?

5.用木瓜同蜜瓜打頭,哪個較痛?

6.一個農夫,每天用兩隻蛋做早餐.但他沒有養雞,又沒有去買,亦沒有人送給他,點解他有蛋?

7.一個賊走進了一間屋子,那雖然有很多錢,但他都不偷,點解呢?

8.睡覺醒來時,每個人都要做的第一件事是什麼?

9.「狼來了! 」這個故事給人什麼啟示?

10.怎樣才能防止第二次感冒?

11.右面冇人住,猜三個字。

12.警察永遠查唔到的罪是什麼罪

13.有兩個國家的王子,為了一個醜陋的公主而打交,點解呢?

14.身份證趺左,點算好呢?

15.點解我地要到菜市場買菜?

16.一間百貨公司正進行一折大優惠,一名婦人急不及待衝入去,買完野之後就死左,到底佢係點死呢?

17.一個中國盲人同一個外國盲人過馬路,佢地就快俾車撞到,你只可以講一個令佢地停落黎,咁會係咩字呢?

18.黑人同白人生落黎既嬰兒既牙齒係咩色既呢?

19.上化學堂時,將氯化鋇、硫酸銅、碳酸鈣三樣化學物質混合係一齊,結果會點?

20.點樣先能避免夫妻離婚?

==============================

1.香港人
2.好正常一人都係得一隻
3.佢把口
4.What
5.個頭
6.佢養左其他會生蛋既動物.eg.鴨
7.間屋個賊既
8.擘大眼
9.唔好對住同一個人講多過兩次同樣既大話
10.prevent第一次感冒
11.阻住哂
12.下一宗要查咩罪
13.輸左要娶左佢
14.即刻執番佢
15.個菜市場唔會自己行過黎俾我地買菜
16.抵死
17.care
18.BB未生牙
19.俾老師罵
20.索性唔好結婚.

==============================

都啱左好多:lol
第二題睇答案睇到我笑了:L

肥權 發表於 2007-2-15 01:29:04

有5~6題識題
但係第17題就軒強左d囉=.=
佢實知個中國人識聽英文咩=.=

banana1012 發表於 2007-2-16 20:46:39

原帖由 肥權 於 2007-2-15 01:29 發表
有5~6題識題
但係第17題就軒強左d囉=.=
佢實知個中國人識聽英文咩=.=
你誤會左喇,Care!!(K啊)
即係話俾佢聽有屎,stop

肥權 發表於 2007-2-17 18:45:42

原帖由 banana1012 於 2007-2-16 20:46 發表

你誤會左喇,Care!!(K啊)
即係話俾佢聽有屎,stop

嘿....
你亦誤會了
萬一哪個中國盲人喜歡索K
哪他的頭會給車輾爆=_=
XDDD

tkpst2001 發表於 2007-7-27 07:50:40

WHAT IS THIS?
頁: [1]
查看完整版本: 二十題經典IQ題