未來人10項預言 , 第1項已發生 [字]

未來人10項預言 , 第1項已發生

一個係網上自稱係由 2036 年乘坐時光機返黎既 未來人 - john titor - 近年成為網上大熱

john titor 所係網上發表的預言 經 20位世界各地的科學家 分別來自:
中國、日本、德國、俄羅斯、印度、美國、新加坡、韓國、意大利、新西蘭、歐洲、
馬來西亞、台灣、加拿大、拉美、歐洲、新西蘭、澳大利亞、澳洲...等等

他們經過重大的考察與嚴格的計算,將得以下 20 項將會發生的預言 - 第1項已發生

1. 2004年印尼與鄰近地區將會發生9級地震,死傷人數過萬(已實現)

2. 2008年北京成功舉辦奧運,但可能是最後一次

3. 2009年中國成為全世界最強勁的國家,人口高達二十億

4. 2009年台灣與中國爆發戰爭,最後中國勝利,而台灣即時被列入中國版圖
永遠屬於中國

5. 2012年世界上出現第一部機械人

6. 2013年機械人數目每日新增2000個

7. 2019年全球最多機械人國家為中國,第二為日本,第三為美國

8. 2020年美國人大幅遷移到中國居住

9. 2022年英文被OUT,中文,阿拉伯文等將會成為世界主要語言

10. 2023年世界出現首個人造太陽

2. 2008年北京成功舉辦奧運,但可能是最後一次
佢話可能..好無0兩可

5. 2012年世界上出現第一部機械人
??機械人..唔係已經有呢咩= =

6. 2013年機械人數目每日新增2000個
我唸e+都差唔多囉喎..但係唔知佢所指既機械人..係咩

7. 2019年全球最多機械人國家為中國,第二為日本,第三為美國
竟然係中國第一..

9. 2022年英文被OUT,中文,阿拉伯文等將會成為世界主要語言
我唔信

banana1012 發表於 2007-3-2 13:57:47

原帖由 芝 於 2007-3-2 13:36 發表

一個係網上自稱係由 2036 年乘坐時光機返黎既 未來人 - john titor - 近年成為網上大熱

係2022年英文被out後,佢個名竟然保留住英文................

夜貓〃 發表於 2007-8-20 19:11:35

好好野= ="..人造太陽點整..用其他星球搵到物資= =?..點解冇講去第二個星球住..我想左好耐嫁喇- -"

我諗佢講果D機械人係會自動講野...接受任何命令..比火車撞都唔散果D掛= ="

仲有...世界既能源已經冇乜..點樣生存到2036年..

如果哩D野全部都係真既話..咁我唔學英文了*XD..台灣妹要小心了..小心中國成為第二個日本..

legelon 發表於 2007-12-11 21:26:23

謝謝分享~~

號戰者 發表於 2008-4-29 09:47:28

原帖由 夜貓〃 於 2007-8-20 19:11 發表 http://www.inpowers.net/images/common/back.gif
好好野= ="..人造太陽點整..用其他星球搵到物資= =?..點解冇講去第二個星球住..我想左好耐嫁喇- -"

我諗佢講果D機械人係會自動講野...接受任何命令..比火車撞都唔散果D掛= ="

仲有...世界既能源已經冇乜..點樣 ...

基本上點著左個火把都可以物理上都可以叫人做太陽既...

能源問題...唔用石油仲有大把野可以用既...

maxhyl 發表於 2009-8-21 15:44:40

現在都已經快2009年的的九月了,看不出來中國大陸跟台灣有任何發生戰爭的可能。
可以斷定這個預言應該是失敗的了!

davis099 發表於 2009-9-14 18:42:12

3. 2009年中國成為全世界最強勁的國家,人口高達二十億
錯左啦~中國都重係好渣..宜家重出現"起長城"事件(要係2010年整好完美交通系統果件事)唔理市民安全,一下就拆左間屋,比少少錢,拆多多野..中國真係冇進步過..
頁: [1]
查看完整版本: 未來人10項預言 , 第1項已發生 [字]