cv1hu6 發表於 2006-1-6 20:43:44

[分享]等待的感覺

當你等待緊鍾意既人,你會有咩感覺!?
等到果陣又有咩感覺!??

可能有點長~but比少少時間睇睇~諗諗!!
睇完有可感都可回一回!!

鍾意一個人果陣....即使等幾耐...都會死心不熄咁等落去...
永遠都覺得一定會等到!!

雖然有時會想放棄...但係偏偏心口不一....放棄唔到...
等到果陣,就會滿心歡喜...有種用紙筆無法形容既喜悅!!
係icq等一個人...睇見佢on緊line或者終於等到果陣....
自己又好矛盾...唔知道搵唔搵佢好...
驚阻住佢...又驚佢嫌自己麻煩...
諗左一大論........結果自己都係忍唔住手hi佢...
又或者等到佢電話果陣...就好開心咁撲過去電話到...
但係又扮晒毫不在乎咁...過左一陣先聽...

鍾意一個人好容易會因為佢而開心;
但係又唔會想俾佢知道.....永遠都好唔知點咁既感覺....

不過,當你同鍾意既人拍拖果陣...等待既感覺係痛的....心係酸的...
有時候.....等待既感覺...仲會令人不知不覺間哭泣起來...................

但係等到果陣時......開心都黎唔切....自己會不斷偷笑...
當你見唔到佢,個心好掛住好掛住佢,但係又唔會俾佢知道...
當你終於可以見到佢,仲會埋怨佢要自己等咁耐...
其實,心入面係幾咁想佢知...幾咁想飛去攬住怇...
而且,想對方講俾自己聽...同樣咁掛住自己!!
係icq會第一時間搵對方~除非自己唔開心...
有時,唔開心會想對方搵自己先,關心下自己!!
好想對方安慰自己,哄下自己...俾自己爹一陣!!

愛一個人....最想既係,見到對方既臉;聽到對方既聲音;知道對方做緊咩....
=====================================================
等待既感覺有時真係好痛苦...
但係可以搵到一個你認為值得等既人係幾咁難,
既然咁困難,就更加要珍惜,點可以咁容易放棄!?
當你懂得祝福他,就是證明你愛他的時候;
當你懂得祝福他,亦是你人生最開心的時候
Everybady!千萬要別咁容易放棄唷!!

Darkman 發表於 2006-1-7 11:24:42

寫得好!!

CUJJ 發表於 2006-1-7 22:06:04

但但等待永遠等不到的東西該怎樣好?

YBoy 發表於 2006-1-9 08:36:27

原帖由 CUJJ 於 2006-1-7 22:06 發表
但但等待永遠等不到的東西該怎樣好?

那你決定永遠的等,把心中最美的她保存一世。
還是追求她...得到一個答案 ...使你不用等的結果

kakoyi1234 發表於 2006-1-9 08:57:57

咁明知等不到亦要等???
放棄了就不用再等∼

CUJJ 發表於 2006-1-9 12:36:06

原帖由 YBoy 於 2006-1-9 08:36 發表

那你決定永遠的等,把心中最美的她保存一世。
還是追求她...得到一個答案 ...使你不用等的結果

看看是否真正喜愛    還是傾慕

重要的是值得嗎?

CUJJ 發表於 2006-1-9 12:38:03

原帖由 kakoyi1234 於 2006-1-9 08:57 發表
咁明知等不到亦要等???
放棄了就不用再等∼

咁即係死心啦    無人會等無可能的東西   !!

cv1hu6 發表於 2006-1-9 14:45:52

既然明知等ge野係無可能~
相信你唔會蠢到繼續咁等落去ge!!

yang4426 發表於 2006-1-10 01:28:20

拍得拖不會玩 ICQ感情還淺 都玩弄
頁: [1]
查看完整版本: [分享]等待的感覺