策絮 發表於 2006-3-11 16:04:13

下次再有D宣傳電話打俾你,你一定識得點應付!

「喂?」

「你好先生,我叫 xx 是 Sunday打來,先生你是否 9xxx-xxxx的機主?」

「係。點?」

「無,我想同你介紹一個最新的優惠計劃,月費加 $30就可以發一百個短訊……(下刪
字若干),

你有沒有興趣join?」

「哦。 對不起,沒有。」

「為什麼呀﹖ 才三毛錢一個,比你現在的便宜很多呢!」

「對不起,真的不需要。」

「真的是個好優惠,能給你省錢呢! 為什麼不要呀﹖」

「 為什麼﹖ 因為我有錢。」
「 …… 」
「 …… 」
三秒後電話掛斷。

我到現在依然為一句「我有錢」而感到興奮。

我:「喂?」

CS:「你好先生,我叫 xx 是 Smartone打來,先生你是否9xxx-xx 的機主?」

我:「唔係」
..........
..........
..........

個 CS 呆左3

CS:「咁請問你係咪長期使用9xxx-xxxx 呢?」

我:「唔係」(講大話 XD)
..........
..........
..........

又呆3 秒

CS:「咁好丫唔該晒」

我:「喂?」

CS:「你好先生,先生你是否9xxx-xxxx 的機主?」

我:「係。喂?」

CS:「先生,我叫 xx 是 Hutchsion 打來,有個plan想推介俾你」

我:「喂、喂.........?」(扮聽唔到)

呆3 秒

CS:「先生,想問番你係唔係9xxx-xxxx 機主?」

我:「唔係!!」

最後CS無耐地說再見.......

我個case係:

「你好先生,請問係唔係98xxxxxx的機主」(唔係我個號碼...)

「呀.......唔係喎」(想答係,但諗諗下又唔係我,做咩要執死雞?)

「唔係喎,係唔係98xxxxxx的機主?」(第二個號碼,但又唔係我個電話)

「hmm... 都唔係喎」 (流汗...)

「哦咁好呀唔該你...」

我個case係 (Buffet Club 打來.賣咩10幾間酒店食餐membership):

「你好先生,我地有Buffet Club 個promotion..以后你去走店食反...係member..全
部半價...」

「我唔出街食反的」

「唔係喎,如果你同朋友去食反..用一次依個service..已經底反..」

「我沒有朋友的」

............................

佢deadair在一 陣...

「哦咁好呀唔該你...」

「喂。」

「先生你好,我叫 xxx 係abc(某推銷公司)打來,先生請問你係咪9xxx-xxxx o既
機主?」

「係。」

「我想同你介紹一個最新的優惠計劃,唔駛錢就可以享用某某優惠三個月……(下刪數
百字),你有冇興趣參加?」

「哦? 對唔住,冇。」

「唔係喎!唔駛錢喎!點解唔要?」

「對唔住,我真係冇需要。」

「真係唔駛錢喎,不如你試o下先o丫!」

「 唔駛錢我就要用,你當我乞衣o丫?!」

「 …… 」

「 …… 」

電話即時掛斷。

雖然宣傳電話真係好煩,不過人地都要搵食的,串人唔好串得咁過分波~~

MS11 發表於 2006-3-11 20:04:23

下看下面的

crystaldoriz 發表於 2006-3-12 16:03:09

睇多d,,

D.S 發表於 2006-3-12 23:04:06

睇野啦....

uniagon 發表於 2006-3-22 05:35:25

gogogogogo

波尤仔 發表於 2006-3-23 19:12:19

我要看第三個

yang4426 發表於 2006-3-24 02:10:59

.......

soso 發表於 2006-3-24 05:27:17

thxalot

badfishboys 發表於 2006-3-25 14:05:58

睇下先

bearya 發表於 2006-3-26 16:13:58

我要睇~我要睇

~薰~ 發表於 2006-3-28 18:06:01

其實打來的都是白痴的,明明是這個號碼,還問是否xxxxxxxx

samleung 發表於 2009-3-29 08:44:36

睇下先~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

puipuipui 發表於 2009-4-7 05:40:24

dreamingmaggie 發表於 2009-5-22 17:11:25

我想睇~

siuyip624 發表於 2009-6-12 11:11:01

好洗好用

tracyho17 發表於 2009-6-26 06:37:44

15# siuyip624

waihang28 發表於 2009-7-3 11:59:00

應該之後果個會好好笑
頁: [1]
查看完整版本: 下次再有D宣傳電話打俾你,你一定識得點應付!