InPowerS.Net

樓主:

爛臉的女孩

係另1邊既ar雪...佢唔知道柏熙1直跟住佢....

嗶嗶嗶嗶嗶!!! 有信息

ar雪見到係柏文send 比佢就即刻開黎睇la...

1開....ar雪既眼淚已經流過不斷...

雪:::
   我地都係分手la...由ar美入左醫院之後我先知..
   我最愛既係ar美..sorry!!

send左哩個信息之後..ar雪坐係公園入面其中1個千秋得低頭係咁喊...

係醫院既柏文...ar美send完 比ar雪之後就比番部電話柏文啦..

但係果個信息...ar美del左...

柏文:你send左 d咩比佢呀??

美:你非佢...

柏文:你痴根ga??

美:反正遲早都要講ga啦...

柏文:(講左句粗口....行左出去..)

美:你去邊呀?

柏文:(冇理到佢...行走左)

1出到去...柏文見到ar暉坐左係度...

暉:佢點呀?

柏文:(令頭)陪我飲酒...

ar暉當然知道柏文既心情la…...佢地1直飲....柏文飲唔停...

柏熙見到ar雪係咁喊....忍唔住la...

佢行左去ar雪身邊....攬住ar雪....

係柏熙心入面....仍然係無法放得低ar雪....

就算係點唔岩都好......佢都係咁愛佢...

ar雪咩都冇諗...攬住柏熙係咁喊,,,,

柏熙好後悔對ar雪以前既1切1切...

雪:柏熙....我咩都冇la....

柏熙:你仲有我呀麻...我唔會再離開你ga!!

ar雪既喊聲不斷傳入柏熙隻耳朵....佢好清楚睇到ar雪個心係〔碎〕

喊完1輪....佢唔單止心痛...塊面仲痛...

原來傷口發炎la......肉之間既肉...裂開....血再次1條1條咁流落黎...

ar雪望見....佢d血係咁流....佢知道咩事la…

突然間..佢跑走左.....柏熙唔會再好似以前咁傻...企係度由得佢走..

佢係後面緊緊咁攬住ar雪...

雪:柏熙...你放開我呀 ! ! (佢唔想比柏熙見到佢咁既樣...

柏熙感覺到ar雪1滴1滴既眼淚流過佢隻手...

因為後面既關係...柏熙見唔到ar雪流緊既..係〔血〕

雪:我求下你 ...你放我走呀...

柏熙死都唔肯放手....

ar雪好大力咁用個手臂..1野撞左落柏熙度....

當然.....女仔都係某d時候都幾大力下ga...

柏熙成個人跪?/span>
ar雪第2日之後...冇番到學...

柏熙同ar琪只係訓左陣...都照番學..

番到學...ar暉已經即刻問ar雪既情況

暉:點呀?搵唔搵到ar雪呀??佢有冇事呀?

琪:佢好左好多la...但係....唉...

.....
 .....(係咁傾計)

係哩個時候..ar美踏入哩個課室....

ar琪即刻比反應....

琪:(巧2下table....示意同ar暉同柏熙望過去)

ar美1直望住柏熙果面...

1坐低...成大班女仔..行埋佢身邊...問佢身體狀況

a:ar美..你點呀..你隻手冇事呀麻..

b:痛唔痛呀?

美:唔係咁痛la...

c:陰公la..下次唔好咁傻ar...

......
  ......

整堂佢地4個都互啤..(柏熙..暉..琪..& 美)

lunch....miss叫左ar美落去...

當然係要攪清楚事件....點解佢會去介手la…

柏熙佢地3個就去左食野....都未入去就已經見到柏文趴左係度...

琪:估唔到...柏文仲會係度等ar美ga喎!

暉:算la...唔好理佢la..

ar暉知道...柏文真係有苦衷...但係佢唔可以講...

柏熙見到柏文..當然憎la..佢攪到ar雪傷心...哩d唔可以原諒ga...

柏熙1行入去...諗住行去柏文身邊..

暉:(捉住佢)喂..你想行過去呀?

柏熙:係..

暉:唔好啦..唔好再攪事la..

柏熙:傾2句姐..

之後柏熙就行左過去la..

柏熙:(巧左2下table)

遙遠既ar暉同ar琪都望住佢地2個...驚1陣有事發生...

柏文1台起頭...

佢大大既黑眼圈好明顯..隻眼細到極..因為太眼訓la...

整個樣都殘晒...柏熙見到柏文咁....心入面既怨氣都慢慢消滅..

柏文:(即刻醒晒)ar雪點呀??佢冇野呀麻?

柏熙:佢冇事...佢好好....

柏文:咁就好la..

柏熙見到柏文咁擔心ar雪..佢知道佢根本就放唔低ar雪....

但係點解要同ar美1齊去hurt ar雪呢?佢真係唔知道...

柏熙:你點解要同佢講分手呀??

柏文:佢收到個sms點呀??

柏熙:佢喊到收唔聲呀.,..佢個心好痛呀...
   塊面條傷口裂開左la....你就算講你都唔好簡哩個時候呀?

柏文:(好傷心)我唔想ga...

柏熙:你都唔係唔知ar美份人ga??你仲同佢1齊?

柏文:冇辦法之中既辦法..

柏熙:你...(比柏文cut左)

柏文:得la...你答我..你仲愛唔愛ar雪??

柏熙:(好肯定)愛..

柏文:有你哩句就得la...ar雪我放心交比你...
   你好好地照顧佢..

柏熙:(好奇怪)我知你比我更愛佢..
   點解你要讓佢比我?

柏文:我同ar雪1齊只會戴比佢更多傷害..
   咁我寧願..你好好地咁愛佢..

柏熙:吾..我1定會好好對佢..

係哩個時候..ar美到la…

柏熙1見到佢...就即刻啤住佢.....

美:傾得咁開心呀?柏熙..你係度既?(好特登)

柏熙:吹脹呀!(勁串)

美:吹你唔脹...柏文..我地去第2度食lo..(q住佢隻手)

柏文冇理到佢..跟左佢去第2間食la...

ar暉同ar琪衝左埋黎 ...

琪:佢點呀?佢點講呀?有冇機會復合呀?
  幾時非ar美呀??(佢根本冇時間去比柏熙講)

柏熙:我睇得出佢係好鐘意ar雪...但係...我唔明...

琪:即刻得個吉la..妖..

暉:唔好咁la...每個人都有選擇..�者佢揀ar美..會對ar雪好d呢..

琪:好你死人頭..ar雪冇左佢真係唔方唔好la!

柏熙:(冇出過聲)

哩1刻..大家都正在沉默中..
而留係屋企既ar雪..佢已經好努力咁控制佢d淚水..

佢將柏文同佢影既所有相..都慢慢撕裂..

ar雪決定左..佢係永遠都唔會原諒柏文同ar美..

突然其來1個電話....哩個電話冇來電顯示..

ar雪1聽..

雪:喂?

冇人出聲..

ar雪1知道冇人出聲..就即刻冇出過聲la....

因為佢知道..電話入面果個係柏文黎....

的確..電話中入面既..係柏文..

佢地拎住各自既電話..沉默..

大家都聽到大家呼吸聲..亦感覺到大家既存在..

但係大家都冇出過聲..

ar雪d眼淚1滴1滴咁流la...

佢根本冇可能忘記到柏文..佢拎住個電話..

多麼希望佢出1句聲去問候下佢..

做fd都可以問候下姐..但係柏文咁耐以黎冇問過佢點..

過左好耐...

ar雪佢唔想再等柏文la...佢拎住個電話期待得好辛苦..

佢1野cut左佢線....但係cut左之後..佢又好唔捨得><

另1邊既柏文亦同時期待ar雪講野...

佢真係好想出聲去問候ar雪..同佢傾計..但係..

佢驚...ar雪個心會更加傷..可能咁樣係最好既方法la....

聽完哩個電話之後..ar雪停止佢撕相既動作....

佢唔捨得柏文..佢根本都唔知自己做緊咩..佢慢慢咁將d相..

1張1張咁痴番..佢望住相入面既柏文..高呼咁大喊起黎..