InPowerS.Net

樓主:

爛臉的女孩

的確...哩1句ar嫂....已經証明左...ar美已經有新男朋友la...

但係哩個所謂既男朋友並唔係柏文....

低v....短裙....c物....整個姣婆樣已經出晒黎....

ar美男朋友 = a (已經18歲了)

a:你想唱咩歌呀??(隻手已經不受控制咁摸ar美既身體)

美:你鐘意呀!(又要比佢摸)

a:喂...點首粗口歌黎....(叫佢d下屬)

當然...ar美又點會理佢男朋友唱咩呀?ar美慢慢除左佢對c物...

慢慢咁申過去 坐係地下飲緊啤酒 既柏文度.....

好多人都知....哩個動作係誘惑男人既姿勢黎 la..

柏文:喂....xxxx (1講出黎已經係粗口)

a:喂....我x你呀!鬧我條女....

柏文入面識既fd就幫佢la..

fd:sorry呀!大老..sorry呀!佢飲醉左姐....

柏文:(用1個恨恨既眼神去望住ar美)

a:仲望....打佢...

係房入面既人....當然聽佢地既大老話la....

1拳1踢再1拳咁打落去柏文既身體度....佢所謂既fd已經救唔到佢la....

美:喂...停手....

d細既真係聽話....ar美叫佢地1停手...即刻停晒手...

美:想打死佢咩??(扶佢起身)

柏文:(fing開佢隻手)

柏文已經比人打到傷晒la...d血係身體上多處地方...流...
叮噹叮噹 !! 叮噹叮噹!!

響左好耐都冇人應門....

柏熙:佢係唔係係度ga??

雪:(1令開個鎖)冇鎖門ga...

ar雪已經急不及待咁開左門入去la....

入到屋...已經比ar雪1個感覺...就係亂.....亂到9嘔7咁...

入到房....佢見到柏文訓左係度.....正在熟睡中...

ar雪既視線由佢既樣慢慢望落去..見到1d非常明顯既傷口,,,,,

雪:(微微咁笑左笑...d眼淚亦慢慢流出)佢成身都傷晒...

可想而知..佢個心有幾痛..

柏熙:(搭住佢博頭)要堅強d....

雪:(抹乾d眼淚)吾...

之後ar雪就拎晒d醫療用品幫柏文包紮la....

而柏熙就係出面幫佢汁野....大家分工合作...

ar雪好輕力...好溫柔咁幫佢塗藥水....柏文d傷口....出晒血水....

佢1邊幫佢塗....個心1下比1下痛...

突然...眼淚1滴...滴正落柏文個傷口度...

哩滴眼淚接都接唔住la...

柏文:s....(痛醒左)

雪:(聽到柏文s左聲....唔敢再掂佢d傷口)

柏文:(慢慢掙大隻眼...)你....

真係好似發緊夢咁....1起身就見到自己既愛人...坐係身邊...

雪:我係唔係整痛你呀??

柏文:(令頭)

雪:咁你唔好郁la...忍住呀.....

ar雪計續幫佢塗藥水....佢比先前更加細力.....亦好專心咁望住d傷口...

而柏文更加專心望住ar雪...佢好耐都未試過咁近距離見到ar雪la....

ar雪比以前更加靚....但係....可惜....面上既巴痕...仍然存在係佢塊面上....

哩樣野係柏文最內疚.....

柏文輕輕咁摸住ar雪條巴痕)

而ar雪d眼淚慢慢咁滴....由柏文隻手慢慢流入佢既心中....

ar雪望左1望柏文....佢既感覺同以前唔同左la....係哩1刻..

佢比以前更加需要柏文.....更加愛佢....

哩1次既見面....會成為ar雪哩1生既遺憾
佢仍然係放唔低哩個問題... 2個月前...佢已經諗緊哩個問題...

雪:係咩?? 

柏文:咁...你同柏熙點呀??我諗...佢1定對你好好....
(佢並唔知柏熙係佢間屋入面)

ar雪聽完柏文咁問...佢個心好不安...浮起好多個問號?

雪:我同佢1直都冇開始過....(好冷靜咁答)

哩句說話....慢慢傳左入去企係出面--------------- 柏熙既耳邊

係呀....的確...ar雪同柏熙係冇開始過....

柏熙自己亦都知道佢地冇可能ga.....

如果ar雪唔講....佢仲可以用1d說話黎安慰自己.....厄自己...

但係ar雪1講....佢個心所有既期望即時變為絕望......

柏熙已經唔想再聽落去....佢用輕輕既腳步....靜靜咁離開哩間屋....

柏文1聽到ar雪咁講.....所有憂慮....傷心....都拋開晒....

因為佢仲有機會再去追求ar雪....

1句說話...令2個男仔.......

1個變為絕望...1個轉為希望...

柏文:點解...點解你唔揀1個對你好既人??

雪:如果冇左你...可能我會考慮佢....
  但係1日有你係度...我都唔會接受第2個....

柏文:(呆左...佢冇諗過ar雪會對佢講d咁既野...)
哩1刻..柏文既心情非常沉重....

柏文:(捉住ar雪隻手) 比d時間我.....

柏文之所以講哩句..係因為佢唔忍心再次拋低ar雪....

無論第時既路有幾難行..有幾危險..柏文都願意去保護佢..

但係佢亦明白到...如果係哩個時候同ar雪1齊既話....會對ar雪不利....

所以..惟1既辦法就係叫ar雪〔等〕

等 佢某1日完成佢既 〔目標〕 (..即係上位..做大 唔做細

就冇人再可以破壞佢地....每日可以開開心心咁過..

雪:(好堅決咁點左1下頭)

整晚..佢地緊緊咁擁抱住..ar雪唔願意離開柏文既懷抱..

因為每1分每1秒都係得來不易....哩1刻...真係完全靜落黎...

出面任何既聲音..都變成呢1刻快樂既旋律伴奏

【伴奏兩個人緊緊靠在一起甜密的意境】

雪:柏文...你可唔可以應承我1樣野...(打破左哩個靜靜既畫面)

柏文:你講咩..我都會應承你..

雪:我想你退出黑社會...(個頭微微咁望向上)

ar雪突如其來既要求..就等於將柏文既目標..打沉..

雪:吾??

柏文諗左陣......

柏文:我應承你...(佢唔想見到ar雪失望既樣)

雪:真係??

柏文:(點頭)

真正鐘意1個人..係會為佢做任何野ga..

佢地就係好幸福咁過左晚..

1蕉早....ar雪1訓醒已經唔見左柏文....

佢望1望個鐘....

雪:嘩...12點ga啦??
(行出去搵暈成間屋...都唔見柏文..)

雪心諗::唔通佢又同番果班人(非仔)1齊?

ar雪正係度擔心緊既時候..出面有人開門..

當然哩個人係柏文la .....

柏文:e..咁早起身既?唔訓多陣..
(1入到黎就見到ar雪棟左係度..)

ar雪1望佢個頭..已經由金色變為黑色..

雪:(望住佢個頭..咪咪咀笑左笑)

柏文:做咩呀?好7呀?(笑左笑..柏文好耐都冇笑過la)

雪:唔係呀..我都係鐘意你黑色多d..

柏文:咁就好la...幾驚你唔鐘意呀...

ar雪好感動咁笑左笑....估唔到..柏文會神早流流去染番個髮..

突然...柏文既手提響起..

柏文聽到哩d電話就行去左間房入面傾...費是比ar雪聽到..

而ar雪都知....係果班人搵佢..

但係佢明白..總要比d時間柏文去解決既..

柏文:嘜x野呀?

非仔:佢話想識果條女喎..

柏文:邊條女呀?咁佢咪識lo...關我x事呀?..

非仔:咁果條女..得你識之麻..

柏文:邊條呀 ??

非仔:呢..隻眼大大..咁樣咁樣(正在形容中)
   塊面左邊有條好x顯既巴痕ga ....

柏文1聽到佢個fd咁形容..ar雪整個樣浮現係佢腦海中..

非仔:x你..出聲la..仲有呀!
  大老話哩樣野唔比得ar美知..

柏文:都唔知你講邊x個..(扮唔知算)

非仔:理得你呀..快xd趕過黎la..(cut左佢線)

唔通1波未平 .. 1波又起..??

但係ar雪係k房叫柏文果陣...佢大老都未黎ga...

冇理由會撞到&見到ar雪ga喎!!! 究竟咩事呢??

柏文行左出門口....

雪:你要去邊呀??

柏文:你留係度..千其唔好出去...
   我好快番...

拍...!! 1聲...將對門關上..ar雪仲唔知頭唔路咁呆企....
柏文去到某間茶餐廳......

見到成彭人好有型咁坐晒係度....氣氛好凝重..

突然..大老(即ar美條仔)行過去搭住柏文博頭

大老:你冇x野呀麻?

柏文:冇∼∼∼

大老:嘩..你做咩黎呀?攪到個頭咁7..
   學人改邪歸正呀?(1入到黎見到個頭染番黑晒)

柏文:冇呀..哩排輕呀麻..

大老:唔好講咁多..過黎la...,

柏文跟左大老去左某1個卡座度坐...

大老:食支煙先慢慢傾...(第左支煙比佢)

柏文1直拎住支煙冇食到..

因為係佢心目中..仲記得應承過ar雪d咩..

大老:琴日係條街撞到果個女仔..聽d〔o靚〕 講..
   你識佢ga喎 !!

柏文:邊..邊個呀..(扮唔知)

大老:係k房出面.. 大嗌你個名果個呀..

柏文:哦...(呆呆濟濟咁)

大老:你哦嘜春呀?佢叫得你個名都知你識佢la...
   比佢電話我..

柏文:我冇佢電話..

大老:你係唔想比定冇呀?(1拳打落張table度,,,成個人棟左起身)

柏文:你唔好攪佢..

大老:咁即係唔想比la...(想打人既衝動)

見到大老咁激..其中1條友行左去大老隔離...細細聲...同佢講左d野..

講左大約1段時間....

大老:果然聰明呀!!

果頭就同柏文講..

大老:我今日就放你1馬....你同我醒定d呀..

柏文冇理到佢講任何野..就行走左lu....
金日成日都諗返起ar美講既野..我真係唔知佢講d野係咪真
我果日真 醉到不醒人事...之後既野真係唔記得
ar美佢好實牙實齒咁話驗DNA...佢講到咁夠薑..
唔通真係我既...咁我咪即 衰十一?我應該點面對ar雪?唉..

睇到哩度.....ar雪唔想再睇落去la...

佢好驚第2日 既日記 寫.. 〔原來..個肚真係我既〕

不過..都唔洗再猶豫!

哩個時候.. ar雪既手提響起..

雪:喂?(情已經極之低落)

美:ar雪.?

雪:你打黎做咩?

美:我想同你傾幾句野..方唔方便落1落黎?

雪:講咩唔可以係度講?

美:有d野當面講可能會好d既! 
    1個鐘之後.. 你樓下果間茶餐廳等 ..

ar美就係咁cut左ar雪線..

ar雪為左問清楚..冇任何猶豫..換好衫..落左去等

而係哩1個鐘頭入面..ar美去左另1間餐廳..

非仔:ar嫂..(1見到ar美就叫)

非仔a:嫂..

大老:你仲黎做咩呀?

美:1口價..1萬..

大老:你咁算咩意c?

美:落仔ar麻..咁上下la..

大老:落仔洗x咁貴ar?

美:你唔比..我可以唔落..

大老:(耐佢唔何)你好野..

之後叫左個人..寫左張支票比佢..

大老:哩度1萬..單野自己攪掂佢..
   唔好再黎搵我..(好惡既眼神)

ar美理都冇理到掉頭行走左..去到約左ar雪果間餐廳..

佢1坐低..即刻第左張支票比ar雪..

美:哩度有1萬..你讓番柏文比我..

雪:痴線..

美:你唔係唔知我有左佢bb ga啦!

雪:咁又點..

美:我唔會落ga啦..(好堅決)

雪:你唔落..你會累佢坐牢..

美:你都唔想佢坐牢姐..咁你將佢讓比我..
  我1定唔會令到佢坐牢..

ar雪係哩1刻..好無奈..佢唔知比咩反應ar美..

佢真係好驚柏文坐牢..但係唔通除左哩個辦法之外冇其他辦法?

雪:ar美..話晒我地以前都係好朋友呀..
  你可唔可以唔好咁害佢?

美:我害佢?我1直最愛既都係佢..
  如果唔係你..我就唔洗做多野出黎..係你欠我ga..

雪:你睇下(指住佢塊面條巴痕)
  就算我欠你幾多..哩條巴痕都還晒比你la..

美:我只係要個小小既要求姐..

雪:對你黎講哩個係小小既要求..
  對我黎講打擊幾大呀..我唔想再見到你..
  (衝左出門口)