InPowerS.Net

樓主:

爛臉的女孩

日子1日1日咁過la....

係某個lunch..佢地傾緊去邊度玩好..

柏熙:好耐都未試過咁人齊擁擁la..

(柏熙..柏文..ar暉..ar琪同ar雪都係度)

琪:唔好講咁多先la..好肚餓呀..

暉:你想食咩呀?我去買比你呀..

柏熙..柏文..同ar雪對望..經過哩個眼神接觸..

大家都懷疑緊同1個問題..:::點解..ar暉會對ar琪咁好嫁呢?

雪:ar暉呀?我都好肚餓呀..

暉:叫柏文幫你買la..

雪:嘜你咁偏心ga..買比ar琪又唔買比我!

琪:唔好聽佢講..快d去買la..我好肚餓呀!(推佢出去)

ar暉就好快咁行左出去買lo..

柏文:你食咩呀?

雪:是但la..

柏文:咁我出去買la..

柏文亦出左去買野..

雪:ar琪..你鬼馬啦!!
  其實ar暉都幾好呀..對你..

琪:咩呀..(塊面紅卜卜)

見到ar琪咁..都知咩事la..只係ar琪唔肯講出黎之麻..

雪:不過諗諗下又唔係喎..琴日呢..
  我見到ar暉同第2個女仔1齊..
  果個會唔會係佢女朋友黎ga?

琪:(成個嬲樣出晒黎)
  真係ga?真係同個女仔1齊?係邊度呀?

雪:果個女仔...(扮諗野..忍唔住笑)

琪:你快d講la..(係咁搖ar雪隻手)

柏熙好明顯知道ar雪係玩ar琪la..

柏熙:哦..係唔係長頭髮..蒙豬眼果個呀?

雪:(亦知道柏熙既用意)呀..係呀係呀..哈哈哈..

柏熙同ar雪係同1時間笑..但係ar琪塊面就黑過墨豆..

琪心諗::唔通佢出面有第2個..蒙豬眼都要..

柏熙同ar雪笑過不停..咁岩哩個時候..ar暉同柏文買完野番黎la..

ar暉見到ar琪嬲爆爆..

暉:做咩事呀?

琪:(好嬲ar暉既樣)

柏文:做咩呀?

雪:(望住柏熙)其實我地會唔會玩大左呢?(細細聲同柏熙講)

柏熙:佢地都玩得我地透la..

柏文見到ar雪同柏熙傾得咁投契..d妒忌慢慢從個樣顯露出黎..

暉:做咩呀?(搭埋ar琪博頭)

柏熙&雪:wowowo....

琪:你係唔係有第2個..

暉:嘩..邊個講ga..老屈我..

ar雪同柏熙笑到停唔到..

琪:(望望下覺得怪怪地)真係冇?

暉:冇呀..

ar琪見到柏熙同ar雪笑成咁..即刻知道咩事lu..

琪:(拎起把刀..嚇佢地)魚..你地玩我?

雪:唔玩你..又點哄到你講個真相出黎呀!!

柏熙:1齊左幾耐呀?死野..同你咁老友都唔話過我知..

暉:哩幾日之麻..

.......
  .......(佢地既話題..不斷)

番到學校..柏文仍然1直冇出過聲..

雪:做咩呀?咁耐都冇出過聲既?(mi佢塊面..成個攪笑樣出左黎)

柏文都冇講過野..

雪:做咩呀?嬲爆爆既?

柏文:(令頭)

雪:(諗左諗)你呷醋呀?

柏文:邊有..

雪:睇下你..仲話唔係..唔好嬲la..
  最多我以後唔講野la..(好似小妹妹咁扭計)

柏文:(忍唔住笑左出黎)

雪:拿..笑番當冇野ga啦..

............
   ............(好快佢地又好番lu)

直到復活節哩個日子..

柏文同ar雪 & ar琪同ar暉 相約左去海洋公園玩..

雪:ar琪..你黎左la?

柏文:ar暉呢?

琪:佢唔黎ga啦..

雪:做咩事呀?又嗌交呀?

琪:(冇出聲)

雪:算la..唔好唔開心la..
  我地去玩la..

琪:吾...

ar琪同ar暉10日唔埋都有8日係嗌交日..

不過好簡單..唔夠半日佢地就會好番..所以..ar雪同柏文1d都唔擔心

不過..海洋公園佢地就冇去到啦..反而去左睇戲..

整個睇戲過程中..ar琪都冇開心過..

突然..柏文電話響..突如其來既1個電話..令到佢地既命運改變..

非仔:柏文..

柏文:(好奇怪點解仲會打電話黎)下..

為免比ar雪聽到哩d人仲搵自己..

柏文:我去1去廁所先..(行去廁所最穩陣)

而ar雪太專注睇戲la..冇發現柏文有任何異像

非仔:ar偉比人打到半死ar..你快d趕黎la..

ar偉係柏文係黑社會入面最fd果個..

有福齊享..有難同當..每次柏文有咩事..ar偉都係第1時間黎救佢..

柏文:佢做咩比人打呀?

非仔:大老話想見你..ar偉又唔肯講你係邊lo..

柏文:佢而加係邊呀?

非仔:ar偉屋企..

柏文:x..我而加趕黎呀!!

柏文無可奈何要趕去果度..佢冇諗過自己1離開..

會有咩後果..只係想快d救佢個fd..冇任何顧慮..

柏文打左個電話比ar雪..

雪:喂?

柏文:我有d事呀..真係好緊要..
   我真走先呀..sorry呀!!

雪:唔緊要la..小心d呀..

ar雪見到柏文把聲緊張成咁..都知好大件事啦..

柏文走左冇幾耐..

ar雪電話亦響起..

雪:喂?

美:呀..好痛呀..ar雪..
  我個肚...好痛呀..

雪:下..

美:唔得la..真係好痛呀..
  我....線低左呀..而加..
  個肚好痛呀..

雪:你冷靜d..我幫你叫白車..

美:唔得呀..唔叫得ga..柏文會坐牢ga..

雪:咁你點呀?咁...

美:你...快d趕黎...仲有..
  買埋xx牌..止痛藥...快d...

就係咁ar美cut左ar雪線..

ar雪哩1刻..唔知點算..佢聽到ar美把聲好痛苦..

佢好驚..但係又唔可以送佢入院..

琪:做咩呀?

雪:ar美..話佢個肚好痛呀..

琪:咁點算呀?

雪:要快d去睇佢!

琪:我陪你去呀..

雪:吾..

ar雪同ar琪以快速既腳步..離開哩間戲院..

再用極快既車速趕去ar美屋企..
大老1入到間房....已經非常之興奮...

佢訓係2個女仔中間.....佢始終對ar雪有興趣d.

佢用佢隻手..去摸ar雪塊面..摸佢既身體..

突然..叮噹叮噹..

美:死la..殺到黎la..

ar美係咁巧房門..但係係房入面果個大老並冇理會ar美..

美:(條鎖時又係大老度)喂..開門呀..(係咁拍門)

出面既ar暉同柏文..係咁撞門..

ar美係哩個唔知點算既情況底下..行左去開門..

美:喂..好嘈呀你地..

柏文:(衝左入屋)ar雪呢?

美:佢點會係度呀..(唔比佢行)

柏文:(用兇既眼神望住佢)

暉:柏文..係入面呀..(見到對門鎖左)

柏文:ar雪...(用盡辦法打開門)

暉:鎖時呀..(第1次聽到ar暉係咁兇)

美:你地究竟做咩呀?佢地都唔係入面...

講左〔佢地〕哩個字..都拆穿晒la..

最後..ar暉搵到把刀..柏文1劈..成個鎖趺左落地...

1開門..就見到果個大老..正係度強吻ar雪..

柏文:^&%&*#*(渣實個拳頭..行埋去..1拳1拳打落去大老度)

柏文:xx..x你..你攪我條女..(成隻眼充滿 恨)

大老:ar美..

柏文:x你...(1路打1路鬧)

暉:ar琪..你醒下la..(係咁拍佢)

琪:(慢慢掙大隻眼)ar暉??你點會係度既?
   (再望下周圍 見到柏文打緊大老..成個人即刻但起左)
   嘩..做咩事呀?

ar暉見到ar琪冇事..即刻緊緊攬住佢..

暉:嚇x死我la..

琪:ar雪呢?(見到ar雪衣衫不整..)
  雪...(用好兇恨既眼神bear住ar美)

琪:(好衝動咁行左過去)

美:(係咁退後)你..你想..點呀..

琪:8婆..(升左佢1巴)

哩1巴令到ar美成個人仆左落地..

琪:(好兇咁渣實佢d頭髮大力扯)8婆..我引夠你la..
   你哩d人唔死都冇用..

美:呀...好痛呀..(突然叫起上黎)

琪:你唔好係度扮x晒野..
  &*^&#%^%*%^%&$%

ar琪已經興到不可收拾既地步..佢嬲到冇辦法可以停止佢既動作..

暉:琪..(捉住佢隻手)你冷靜d啦!

美:呀..好痛呀..救我..(蚊住ar暉褲腳)

柏文打到大老傷到攤左係地下..

柏文:(慢慢咁抱起ar雪..離開哩個門口)

琪:你唔好再比我見到你..如果唔係..見獲打你1獲..

之後ar琪拉住ar暉走..

美:(用盡所有力蚊住ar暉褲腳)對唔住..(好辛苦)
   對唔住呀..你原諒我.,,(出晒汗)
   我..真係..好痛呀..我.....救我..

琪:(踩開ar美隻手..拉左ar暉走)
好long呀勁到爆:victory:
寫既手抽筋..睇既眼抽筋..........
thx~~~~終於睇完啦~~好好睇呀~~