InPowerS.Net

查看: 3226|回復: 9

豪門少奶♂15歲

第1集《夢想ge婚禮》

我: 麻希,天日就放完假啦!今日我地盡情咁玩。

希: 你重玩5夠牙!琴日先唱通宵K,依家又話出街?(半睡中)

我: 咁算啦!我自己出,bye(咳左線)

********街

我: 話就話出街,有咩好玩呢?(撞到人)

x: 喂!令妹,你撞到我咼。

我: 對5住。(5好意思)

xx: 尼個妹妹仔又幾令咼。(摸我塊面)

我: 做咩牙?(驚)

x: 想同你做......羅。

我: 放手牙!救命牙!(比3,4個人捉住)

我咬左其中1個人1啖,佢1放手我就成機走左。

xx: 死八婆牙!同我捉佢番黎。

眼見d人就黎捉到我,5埋3,7,21...就走左入教堂,直到d人走唒為止。

我: 嚇死。 嘩!個教堂好令牙! 好似我夢想ge婚禮。

x: 你係邊個?

我: 對5住,對5住,我5係有心家。(1抬頭,發覺企係我面前ge係1個超級令仔)

x: 我問你叫咩名牙?(cool)

我: 小唯。(面紅)

x: 全名?(有d惡)

我: 喂! 你依家問我野,5該你禮貌d牙。

x: 你...okok。請問你全名係?

我: 我姓藍,叫唯。

xx: 軒少,婚禮準備好啦!淨係少左新娘。

軒: 就佢啦!(指住我)

我: 咩...咩話?

3,4個女傭: 小姐請。

我: 喂牙! 救命牙~(被人捉走左)

x: 少爺,咁樣得5得家?

軒: 放心啦!林管家。

過左1震...

3,4個女傭: 小姐,你好令。

我: 尼個真係我?(係塊鏡前面轉黎轉去)

林管家: 小唯小姐,婚禮準備好啦!

我: 下......5掣牙。

軒: 對5住牙,但希望你可以幫幫我,我都係被人迫婚。(靠係我耳仔邊)

我: 但係...

軒: 行啦!

登登登登...登登登登...登登登登登登登登登登登

A: 個女仔好令。

B: 阿軒大個仔啦!

牡師: 林朗軒先生,你願2娶藍唯小姐做妻子,不論貧富疾病,都對佢不離不棄?

軒: 我願2。

牡師: 藍唯小姐,你願2嫁比林朗軒先生,不論貧富疾病,都永遠愛佢?

我: 我...我...

A: 做咩牙,個新娘?

B: 5係依家先後侮?

議論紛紛

軒: 啦啦聲應承啦! 我5會要你白做ge。

我: 我...願2。

d人: 恭喜,恭喜。

牡師: 請相方交換介指。

交換完之後,以為1切都解決,點知......

d人: kiss,kiss,kiss......

我: 5駛啦!(面紅)

點知佢1下咀埋黎,全場尖叫
我ge初吻就咁比左個識左1個鐘頭26分09秒ge衰人......
嗚嗚嗚......
《披着惡魔皮的王子》

婚禮完左,軒帶左我去佢屋企

我: 嘩!間屋超大超靚!

旁白: 5好2思,左大家小小時間。尼間係別墅,所以1定大ge。

軒: 1震見到我Daddy同我牙Mum,記住要扮到見慣大場面咁,知5知。

我: 下?! whywhywhy?(做d95搭8ge動作)

軒: 白痴。(笑左笑)

我: 你笑牙!你頭先笑呀!(覺得好神奇)

軒: 有咩?冇呀。(拖住我入去)

雖然我5想比佢拖,但係佢好大力咁拖實左

入到去,有2個好紳士同好lady既人坐左係so發

軒: Daddy,媽咪。尼個係我老婆一藍唯。
快d叫Daddy,媽咪啦!(細同我講)

軒爸: 你跟我上去書房。(好嬲咁上左去)

我: 喂!5好留我1個人係到牙!(拖實軒隻手)

軒: 冇事ga!(跟住走)

軒媽: 藍小姐,請坐牙!(牙軒個媽咪超好人)

我: 叫我小唯得啦!

********交戰中

軒爸: 你有咩解釋牙?(好嬲)

軒: 咩牙?(坐係so發到)

軒爸: 咩?你結婚咁大件事都5同我講。(拍枱

軒: 依家係我結婚又5係你結婚,你理我牙!

軒爸: 你話咩話?依家d人成日係到打電話黎,話咩恭喜我
依家我重有面見人ge?(超火爆)

軒: 蒙住對眼米睇5到羅。

軒爸: 你講咩?(想打人)

軒: 你成日搵人同我相睇,依家我結左婚,你米5駛搵人同我相睇羅。(走左)

軒爸: 尼個衰仔牙!(噴火)

********大廳

軒媽: 真係?(笑)

我: 真ga。

佢地係到講笑話

軒: 走啦!(落左黎)

軒媽: 咁快?不如你地今晚留係到訓牙?!

軒: 5啦! bye(拖住我走)

我: 再見啦!(走左)

軒爸: 尼個衰仔。(落左黎)

軒媽: 好心你5好成日鬧走個仔啦!難得個仔咁奈先返黎1次。

軒爸: 又係我牙?

軒媽: 5想啋你牙!今晚5好同我訓牙,啍。(走左入間房)

軒爸: 老婆牙!(走入間房「乙水」佢)

********公園

我: 你係米好5開心牙?要做1個披住惡魔皮ge王子。

軒: 點解咁講牙?(佢好好奇,因為從來都冇人了解佢ge內心)

我: 去到你屋企就feel到啦!因為父母ge期望,令到你要披住惡魔皮,5想比人睇穿你ge內心。

軒: ......賴醒牙你。(尼1刻佢開始有d心動)

我: 我要返屋企啦!(11:36pm)

軒: 送你返去牙?!

我: no..no..no..no...送你幾句牙。
做到1家人,就證明有緣份,應該好好珍惜。(走左)

軒覺得尼個女仔好特別,但佢5知自己開始對尼個女仔有d心動......
話咁快假期放完啦

希: 番學之前,你答左我1條問題。你琴日到底去左邊?
打你手提又5通。(好惡)

我: 我...對5住牙!

希: 最重要係......點解你隻手會多左隻介指ga?

我: 其實...其實我...琴日已經...已經結左婚ge啦!

希: 咩話?!(勁大反應)

於是我地邊行,邊同佢解釋,到左學校

希: 你就好啦!咁快搵到個有錢人。

晶: 麻希,小唯。(其中1個好朋友)

希+我: 小晶,早晨。

晶: 聽人講之前我班被人停學ge1個男生,今日覆學牙。(發姣)

我: 我只會鐘2小康。

晶+希: 有人發姣牙!

x: 藍唯!

晶+希: 令仔牙!

我: 係你?!(驚訝)

軒: 原來老婆你都係o係到讀ga?

晶+希: 老婆?!

我: 呀~(拉住軒係咁走)

????體育用具室????

我: 你就係果個被人停校個果?!

軒: 我同你同班牙?!

我: 你係班到5好亂講野吓!

軒: 老婆話點米點羅!

我: 好啦!5好再咁叫我下!

軒: 但係我地真係結左婚ge咼?!

我: 牙!!

軒: 如果5想我亂講,你就要聽我說話,如果5係......(奸笑)

我: 你.......

軒: 係咁啦!(走之前錫左佢1啖)

我: ........

軒: bye,bye啦! 老婆!(走左)
????上回講到????

軒: 但係我地真係結左婚ge咼?!

我: 牙!!

軒: 如果5想我亂講,你就要聽我說話,如果5係......(奸笑)

我: 你.......

軒: 係咁啦!(走之前錫左佢1啖)

我: ........

軒: bye,bye啦! 老婆!(走左)

希: 佢就係同你結婚果個人?好令仔牙。(突然出現)

我: 你幾時係到家?(驚)

希: 我5會亂講野ge,放心啦!

????課室????

Miss 王: 我地班之前有1個學生被停課,今日佢覆課啦!

軒1入黎就勁多女仔係到嗌,10足10足歌星開演唱會咁

希: 你老公好受歡迎牙。

我: 喂牙!

Miss 王: 靜d。你自我介紹1下啦!

軒: 大家好,我叫林朗軒。

女生A: 佢叫林朗軒牙!好好聽牙。

女生B: 佢好令仔牙!

女生C: 5知佢有冇女朋友呢?

希: 佢冇女朋友,但係有老婆。(細聲同我講)

我: 救命牙!

Miss 王: 再5靜放學就留堂。

????靜唒????

Miss 王: 林同學,你坐係第4行最尾個位。(即係我後面)

我: Miss,個位有人坐ga。(根本就冇)

Miss 王: 等佢返學再掉過位牙。上堂。

軒走過黎。

軒: 做咩牙老婆?5想我坐你後面咩?

我: 5...5係牙。

軒: 係...咩?

????小息????

康: 阿軒。(4c班ge最令仔,我ge最愛)

軒: 小康。

康: 恭喜你復學牙。

軒: Thank

康: 聽講你琴日結左婚咼?(細聲)

軒: 係牙。我老婆一藍唯。(拉左我起身)

我: 5係ga,我被迫ga。(解釋)

康: 阿軒你又迫人啦!

係門口企左好多女仔

女生A: 小康同阿軒牙。

女生B: 好令仔牙!

女生C: 我鐘2小康多d。

女生D: 我鐘2阿軒多d。

希: 你老公同你ge最愛好受歡迎牙。

我: 米亂講啦你。

冇驚冇險又到放學時間......

希: 我今日要返工牙,走先啦!(佢返高級餐廳,做待應ge,走左)

我: bye,bye。

軒: 喂!今日去我屋企牙!(拉1拉我件衫袖)

我: 第1,我5係叫喂!第2,我點解要去牙?

軒: 藍唯小姐,去係因為我地結左婚。(舉起左手,顯示隻介指)

我: 5去牙!

就係咁,都係被佢拉左去,1開門

女傭+工人: 少爺,小姐。(左右排2行)

我: ......(好誇張)

軒: 你地開始啦!

我: 做...做咩牙?救命牙!(被人拉走左)

冇幾奈......

女傭A: 小姐,你好令牙。

我被佢地整到超令x10

我: 你想點牙!(走去廳搵軒)

軒: 咁米幾羅。除米副眼鏡先令ge麻。(除左我副眼鏡)

我: 喂牙。

軒: ...你......(令到)

我: 做咩牙?.........呢個係我?(照鏡)

d女傭: 好......好令牙!

我: 係者。你做咩要我換衫牙!

軒: 由今日起,你要訓練做少奶ge禮儀。

我: 咩...咩話?
冇幾奈......

女傭A: 小姐,你好令牙。

我被佢地整到超令x10

我: 你想點牙!(走去廳搵軒)

軒: 咁米幾羅。除米副眼鏡先令ge麻。(除左我副眼鏡)

我: 喂牙。

軒: ...你......(令到)

我: 做咩牙?.........呢個係我?(照鏡)

d女傭: 好......好令牙!

我: 係者。你做咩要我換衫牙!

軒: 由今日起,你要訓練做少奶ge禮儀。

我: 咩...咩話?我又5係真係同你......(被人封口)

軒: 你地去做野先牙!幫我叫張嬸黎牙!

女傭+工人: 係,少爺。(走左)

我: 喂牙!(咬軒隻手)

軒: 牙~你做咩牙?(痛)

我: 我又5係同你真結婚,做咩要我學禮儀咼?(嬲)

軒: 咁你隻手戴左d咩牙?(捉住我隻手)

我: 咩咼?比返你羅。(除左出黎)

軒: 戴返佢啦!如果比我屋人見到,我就死啦!

我: 你好煩牙!(戴返)

張嬸: 少爺,有咩吩咐牙?

軒: 尼個係訓練工人ge管家,張嬸。
尼個係我老婆,藍唯。

我: 你好。(有禮貌)

張嬸: 小姐你好。(有禮貌)

軒: 由今日起,張嬸會負責訓練你ge禮儀。

張嬸: 小姐請跟我黎牙!(被人蚊走左)

我: 救命牙!~help...me(可憐)

軒: 祝你好運。

????訓練開始????

張嬸: 行路要挺胸收腹。

我: 係。

張嬸: 小半步行,5好大步步行。

我: 係。(好慘)

張嬸: 不湯要由內到外,先5會倒瀉。

張嬸: 飲湯5好發出聲音。

我: 救命牙!

張嬸: 5好隨便發出聲音。

就係咁,就1個夜晚

軒: 你點牙?

我: 正1變態佬。

軒: 訓練左成日,都係1d禮儀都冇。

我: 我依家最想做ge第1件事,就係殺左你。(嬲爆)

軒: 換左件衫去。(cool)

我: 你又想點牙?

軒: 幫佢換。

又被人拉左去,真係好可憐牙
係車上面

我: 你又想點牙?(著住套超令超貴ge禮服)

軒: 帶你去1個地方。(cool)

之後1直就冇出到聲
第6集
《舞會》

我: 喂牙!你到底要帶我去邊牙?!

軒: 到啦!(停車)

我: 好大好令牙!(望出車窗)

軒: 草根即係草根。尼個係舞會ge舞場。

我: 舞會?

軒: 落車啦!(cool,落左車)

我: 落米落羅。(落左車)

軒: 翹住我啦!

我: 5鐘2牙!(1個人行)

軒: 你個草根牙!

????門口

軒: 喂!草根。

我: 我叫藍唯,5係叫草根。(停左係到)

軒: 會場有多好之名人士,你5好亂行牙。(拖住我入去)

我: 喂!

入到會場入面,好多人

我: 哇!好多人牙!(緊張)

黃: 阿軒!(行過黎)

軒: 黃unlce。

黃: 你牙爸同你牙媽1早黎左,尼位係......(望住我)

軒: 我黎介紹,我老婆一小唯。

我: 你好。

黃: 你老婆?你今年先16歲就結婚?(驚訝)

軒: 5同你講啦!失陪先啦!(拖住我走左)

我: 喂!你做咩咁講牙?

突然軒見到1個女仔,就即刻面都變唒

軒: 草根,你坐係度5好亂咁走。(講完就走左去搵個果女仔)

我: 1見到女就發神經。(坐左係張櫈到)

xx: 唉!(跌左落地)

我: 老伯伯,你冇事牙麻?(行過去扶佢起身)

xx: 5該你牙!(坐係櫈到)

我: 你ge拐杖牙。

xx: 5該牙!你真係好人牙。

我: 老伯伯,你係米有心事牙?可5可以同我講牙?

伯伯: 尼個舞會每10年搞1次,記得10年前,我重有個女陪我,依家...

我: 依家?

伯伯: 記得10年前,我個女係溫哥華番黎。但係佢帶左個男人同個細路女番黎
佢話佢係溫哥華結左婚。當時佢得23歲。我好嬲,于是趕走左佢......
無幾奈,我聽人講我個女ge丈夫為左保護我個果差d比車撞ge女,推開左佢,
但佢自己就過左身。果震我係到諗,1個咁好ge男人,點解我5接納佢......(傷心)

我: 咁你ge女同你孫女呢?!

伯伯: 我試過派人去搵佢地,但搵5到。過左1個月之後,我以前住果個地方ge
鄰居羅左成疊信黎,話係我個女係溫哥華果震寄黎ge。我每封信睇1次
d信全部都係寫佢過得好幸福好快樂......點解,點解我可以咁殘忍
連自己個女都趕走......(流淚)

我: 老伯伯... 咁依家你個女呢?!(比左張紙巾佢)

伯伯: 因為長期工作,導致疲勞過度,過左身。(超傷心)

音樂嚮起,d人走左去跳舞

我: 老伯伯,可5可以同我跳隻舞牙?

伯伯: 下?

我: 黎牙!(拖住佢跳舞)

伯伯: 你真係好似我個女。

音樂停左

伯伯: 多謝你牙!我要走啦!

我: 5好再5開心啦!bye。(個伯伯走左)

我: 個變態佬去左邊牙?!(周圍行)

xx: 請問你係5係藍唯?(拍拍佢)

我: 阿康?(起開心)

康: 真係你牙?我差d以為我認錯人牙。

我: 下?

康: 你戴眼鏡同5戴眼鏡好大分別。

我: 係咩?(開心)

康: 軒呢?

我: 我都搵緊佢。
想睇想睇呀...
之後呢=口=?
呵 呵 呵....